Fantastisch zomerfeest 2018

25-08-2018

Mooi weer, ruim honderd stuiterende kinderen, veel sponsors en veel vrijwilligers….Het Geervlietse Zomerfeest 2018 is geslaagd!

Is alles goed geregeld? Komen we niets te kort? Gaat alles goed? Zijn alle spullen op tijd geleverd? Na een klein jaar van voorbereidingen, is het Geervlietse Zomerfeest gestart. Ondanks alle voorspelde regen, hadden we zon! Het huttenbouwthema ‘kermis’ vroeg om veel creativiteit, kleur en ingewikkelde technische constructies.

Huttenbouw dag 1

Waar is het toilet? Waar is de EHBO? Waar kun je altijd drinken halen? De ervaren huttenbouwers helpen altijd even met aanwijzen van de juiste locaties. Op de vraag: “wie weet wat SPONSors zijn?”, antwoordde Sem uit groep 1: “daar kun je mee schoonmaken!” Dit was een geniale introductie voor meneer Van Eersel van het Deltaport Donatiefonds. Hij heeft Verenigd Geervliet een cheque overhandigd van 400 euro. Fantastisch! Na deze gulle gift, was het tijd voor de opening. Wethouder Jan Willem Mijnans heeft de huttenbouw, samen met Myrthe Fonkert, geopend. Ruim honderd kinderen stortten zich op de pallets, hout en spijkers. Binnen no time waren de eerste contouren van de hutten al te zien. Na de gezamenlijke lunch, hebben de kinderen in groepen kunnen genieten van een magische googhelshow van meneer Lemans uit Heenvliet, alias Wizardy, en zijn verrassende assistente Ilse. Er was chips van ONS, mandarijnen van J.G. den Haan (van de markt), lekkers van AH. Het was een geslaagde eerste dag!

Huttenbouw dag 2

De volgende ochtend zijn we begonnen met een heerlijk ontbijt van bakkerij Reedijk. Altijd genieten als er ruim honderd kinderen en zeventig vrijwilligers zitten te smullen. Na het ontbijt snel verder met timmeren en versieren. Natuurlijk was de agrarische PR commissie er ook met snack groenten en fruit. Vrijwilligers Agnita en Stefanie nemen deze taak ,de organisatie van de bonte avond, heel serieus. Zij hebben ruim voor de huttenbouw al verkleedkleding ingezameld, gewassen en geordend. En op deze zonnige tweede huttenbouwdag zijn zij volop bezig geweest met het in goede banen leiden van veertien optredens. Ondertussen zijn er door vrijwilligers achthonderd pannenkoeken gebakken waarvan de kinderen en vrijwilligers tijdens de bonte avond lekker hebben gesmuld.

Keurslager Theo van Velzen (Geervliet) liet de bezoekers al watertanden door zijn beenham, saté en hamburgers op de barbecue te leggen tijdens de bonte avond. En moe, maar zeer voldaan liep de avond tegen de klok van negen uur ten einde.

De feestavond

Zaterdagochtend zijn de hutten afgebroken door veel vrijwilligers. Fijn! Om vijf uur zette Theo van Velzen zijn barbecue alweer aan. Bluesband de Sjef speelde haar eerste nummers en langzaamaan liep de tent vol met echt pubquiz fanaten. Bijna honderd mensen deden mee. IQ-quizzen had weer een paar mooie vragen opgesteld en het fanatisme zorgde ervoor dat het figuurlijke dak van de tent geblazen werd. Gek genoeg was team ‘ import’ de winnaar van de quiz. Gevolgd door nog wat mooie nummers van de Sjef, maakte Breno zich op voor een spetterende feestavond. Bier vloeide, voetjes gingen van de vloer. En de feestavond was compleet.

Vrijwilligers en sponsors

Met donaties in geld en natura van enorm veel (lokale) sponsors en heel veel hulp van vrijwilligers tijdens het op- en afbouwen is het Geervlietse Zomerfeest weer een enorm succes geworden. We kijken nu al uit naar het Geervlietse Zomerfeest 2019.
Wilt u het Geervlietse Zomerfeest sponsoren? Kijk even op onze sponsorpagina!

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, die we ook graag van vrijwilligers, sponsors en bezoekers horen via aW5mb0B2ZXJlbmlnZGdlZXJ2bGlldC5ubA==.

Site by Alsjeblaft!